Fasanen kommer oprindelig fra Asien, så intet er vel mere passende end at tilberede den i en karryret.
Du skal bruge:
- Overlår eller bryst af fasan, 2 lår eller en brystfilet/person
- Æblejuice ca 1/2 l
- 1 bøtte cremefraice 9 eller 18 %
- Karry og/eller chili efter smag ca 1 spks
- Skalotteløg 1-2 stk
- Smør eller olie til stegning
- Gurkemeje 1-2 tsk for farvens skyld.
Du gør sådan:
De rene overlår eller bryststykker brunes godt af i fedtstof i en stegegryde. Når kødstykkerne er godt brunede tilsættes karry og den brunes med et par min. Tilsæt æblejuice og bring det til kogepunktet kom cremefraice i og skru ned for varmen så det netop simre. Lad det stå 1 1/2 time for svag varme. Smag på retten og juster smagen med yderligere karry eller chili.
Server en mos af rodfrugter til f.eks kartoffel/celleri eller ris samt surt og sødt til
Bon appetit.