Slåen

Slåen finder du mange steder i levende hegn og langs kysterne. Har du først en gang bidt i et slåenbær der ikke har fået frost, glemmer du aldrig fornemmelsen af, at munden snerpes ind og man spytter uvilkårligt slåenbær ud igen.

Slåen skal have frost før de er anvendelige til menneskeføde.

Det er nu inden frosten sætter ind, at du skal høste slåen til kryddersnaps. Når først frosten har været der er der konkurrence med fuglene om de blå bær.

Pluk dem nu og kom dem nogle døgn i fryseren, nu er de egnede til kryddersnaps.

Du gør sådan:

  • Slåen
  • Klar Bøndum eller neutral Vodka

Fyld et glas eller flaske op med de frosne slåenbær og hæld klar Brøndum eller Vodka på til det dækker. Sæt den hen et mørkt sted nogle måneder og fortynd den til du får en mild smag. Slåen snaps bliver kun bedre med tiden, så sæt et par flasker bagerst i skabet.

God Tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*