Tatar af dåvildt

Når du selv skyder, opbrækker og forlægger dit vildt så ved du hvordan kvaliteten og hygiejnen er på vildtkødet.

Tatar af inderlår fra då eller kronvildt er en virkelig god og velsmagende måde, at bruge noget af det reneste og fineste af dyret på. Du kan naturligvis også bruge andre dele, men det skal være helt rent kød uden sener , hinder og fedt.

Hygiejnen skal være helt i top når du laver tatar, kødet skal være helt rent og fri for smuds, og du skal bruge handsker eller sørge for at vaske hænder meget grundigt med håndsæbe inden tilberedningen, som først bør ske umiddelbart før servering.

Du kan servere tatar på to måder, rørt hvor alle ingridienser blandes sammen, eller som jeg selv foretrækker det, den skrabede eller hakkede tatar med tilbehør kapers, rå finthakkede rødløg og friskrevet pepperrod, ovenpå. Den klassiske tatar af oksekød indeholder også dijon sennep ca 2 tsk den er udeladt her men vælger du at røre tataren kan du fint benytte sennep og andre krydderier som eks estragon.

Du skal bruge:

  • Rent kød fra inderlår af kron/dåvildt
  • Kapers
  • Rødløg
  • Reven pepperrod
  • 1 æggeblomme pr tatar.
  • Groft rugbrød
  • Flagesalt og sort pepper

Du gør sådan:

Med en skarp kniv kan det rå kød skrabes så det fremstår som en fin kødmasse som kan danne tataren. Du kan også køre kødet på en kødhakker men konsistens bliver lidt anderledes.

Form små flade tatarbøffer af kødet, krydr med salt og pepper og placer kapers, finthakket rødløg og friskrevet pepperrod ovenpå tataren. Giv en æggeblomme til enten ved siden af eller i en hulning direkte i tataren.

Server den med grøft rugbrød, øl og kryddersnaps, så får du ikke et bedre stykke smørrebrød.

Velbekommen

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*