Tager du en enkelt havørred med hjem fra fisketuren så prøv at varmrøge den.
Du skal salte fisken indvendig, og så skal den gerne hænge skyggefuldt og luftigt mindst 4 timer gerne længere.
Brug gerne en kuglegrill med termometer.
Du skal bruge tørt savsmuld af løvtræ, uden kædeolie.
Kom savsmuld i en hullet grillbakke som sættes i bunden af grillen. Skær nogle spåner af et stykke tørt flækket løvtræ brænde, og brug dem til at tænde op i savsmuldet.
Læg den tørrede ørred på grillristen og læg låg på. Temperaturen skal nu op på 90-100 grader i ca 10 min, luk ned for ilttilgang så temperaturen falder til ca 60 grader og giv fisken yderligere 10-15 min i røg.
Fisken er færdig når du kan rykke ryg eller bugfinnerne af ved et jævnt træk. Fisken har nu fået en flot brun røgfarve og bugen har åbnet sig af varmen et tegn på at den er færdig.
Server den varm med salat, kartofler og en smørklat til.
Bon Appetit
Naturblokken