Koldrøget rådyrkølle

Naturblokken har for første gang selv prøvet med koldrygning i større stil af køller af råvildt.

5 dyrekøller blev tørsaltet i 18 døgn i en blanding af groft salt og sukker i forholdet 10:1.

Efter 18 døgn kom køllerne i koldt vand i to døgn, blev skyllet og hængt til tørre i 4 døgn et koldt og luftigt sted.

Herefter blev køllerne hængt i en stor Weber Smooker og en grill bakke med huller i bunden blev fyldt med en hesteskoformet bane tørt savsmuld fra valnød, skåret på det mobile savværk. ( båndsav ikke motorsav, kædeolie smager ikke godt).

Savsmuldet blev tændt i den ene ende så det begyndte at ulme og afgive røg over mange timer.

Gløden bevæger sig ganske langsomt, og jeg har i denne omgang givet køllerne 4 bakker smuld over 3 dage.

Nu hænger køllerne under loftet i forrådskammeret en uge 14 dage, hvorpå de vakuumpakkes og kommer i fryseren.

5 røgede rådyrkøller i forrådskammer

Vi har prøvesmagt den ene kølle, og skal sige at det er mørt, en fryd for øjet, smager himmelsk, serveret med hjemmebagt rugbrød, rødløg, lidt ramsløg på toppen, og grøn salat eller en hjemmelavet luftig omelet.

Smukt ser det ud og smager fantastisk

Det er ikke sidste gang Naturblokken arbejder med koldrygning. Prøv det men vær hysterisk med hygiejne, Arbejd med helt rene skoldede redskaber, og temperatur under 5 grader ved tørring og modning. Brug kun tørrede krydderier Selv brugte jeg enebær og sort pepper stødt i morder sammen med salt/sukkerblandingen.

Bon appetit

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*