Vand+Varme=Svampe

Med sommerens første rigtige tordenbyger med mere end 25 mm vand og efterfølgende varme, så kvitterer de første svampe med det samme.

Alm. kantarel
Ung champignon perfekt spisestørrelse.

Netop nu kan du samle vilde champignon og de første kantareller en lille uge efter stærk regn og skybrud.

Champignon med helt mørkebrune lammer, for gammel til spisebrug

Men, pas nu på med de hvide svampe, kend forskel på de spiselige champignoner og den let giftige champignon (Karbol-Champignon) som gulner stærkt ved rids i hathuden. Ved tilberedning stinker Karbol- Champignon af naftalin (pissoir).

Lær dig selv de sikre forskelle på champignon og snehvid fluesvamp, den sidste er dødelig. Er Du nybegynder så hold dig til at plukke champignon på enge og markarealer, idet fluesvampen er afhængig af samspil med levende træer.

Ganske kort er gode kendetegn på champignon, at de har rosa-laksefarvede til brune lameller, vær især opmærksom på unge endnu ikke åbne individer som altid bør skæres igennem for at tjekke lamellernes farve.

Ung champignon, rosa lameller god spisesvamp
Ung champignon samme som ovenfor

Snehvid fluesvamp er ren hvid og har den for fluesvampe karakteristiske hud skede omkring foden, samt opsvulmet knoldagtigt fod. Grøn fluesvamp har samme kendetegn bortset fra at hatfarven er grønlig. Begge er dødelig giftige.

Er du i tvivl så skal de ikke i kurven med spisesvampe

Se link for opskrift med kantarel http://naturblokken.dk/?p=6425

God og sikker svampejagt

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*