Skovfugl på bordet

Skovfugl er navnet for tjur og urfugl i Norge. Begge arter er rigtig fine på middagsbordet, omend tjuren kan smage lidt af harpiks hvis den skydes i vinterperioden, idet den der lever af nåle og skud fra skovfyr..

Begge arter lever for en stor dels vedkommende af blåbær, sortebær, mosebølle- og andre bær i sensommer og efterår, samt blade fra samme.

Skovfugle skal flås idet skindet og fedtet har en for mange for kraftig smag. Flå brystskindet fra bryststykkerne og skær disse fri, frigør ligeledes skind omkring lår og underben og skær dem fri af skroget. Gem lår til du har til en ret kun af dem, de skal have lidt længere tid en bryststykkerne

Bryststykkerne brunes nu i lidt smør på en pande og gives yderligere ca 5-7 min på hver side, de skal være let rosa indeni. Lad dem evt. hvile i folie mens du laver kantareller.

Kantareller kommes på en varm pande med brunet smør. De gives ret hård varme til det har smidt vandet og er skrumpet godt ind. Du kan med fordel komme lidt finthakket skalotteløg og rød sød pepper på de sidste minutter. Herefter tilsættes piskefløde og det hele står på jævn varme til fløden tykner. Smages til med salt og pepper.

Server asparges pillekartofler eller brasede kartofler til.

Tilbehør: Tyttebær rørt med en god honning

Bon appetit.

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*