Sent yngleforsøg

Der gik længe i foråret før landsvalen var på plads og byggede ny rede i det lille overdækkede mellemrum mellem stuehus og tilbygning.

Inden længe lå de på æg og ungerne kom til verden i et forår der her på Møn blev knastørt og varmt. For varmt for ungerne, der fik hedeslag på grund af redens beliggenhed lige under det sorte eternittag. Valget var enten dø af varme og tørst i reden eller søge ud af denne. Det sidste blev tilfældet, hvorfor hele kuldet gik tabt.

Forældrene flyttede et par meter til reden fra sidste år. Den fik en nødtørftig udbygning, nye æg og unger. Dem ordnede naboens kat som har specialiseret sig i fugle. ( tog den på fersk gerning en nat, hvor den var kravlet op i en stynet lind lige udenfor soveværelset for at tømme stærekassen for unger)

3 forsøg fra landsvalerne i reden fra forrige år, her 8 september 2021, 4 unger som mangler mindst 10 dage før de er flyvedygtige. De andre svaler har været samlet på ledingen til kreaturhegnet og den gamle tv antenne, nogle dage over 100 land- og digesvaler. De rejste sydover i sidste uge. Chancen for at ungerne klarer den er små, men måske det gode sensommervejr redder dem så de når på vingerne inden vejret slår om.

Livet er kort og skrøbeligt, som at gå på line. Sæt pris på det og nyd hver dag som var det den sidste.

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*