Hornfiske ruller

Hornfisk er en stærkt underkendt spisefisk. Samtidig er den en af de fisk som kan siges at have en bestand som fint tåler at blive beskattet. Nok en af de mest bæredygtige fisk til konsum overhovedet.

Herunder et par opskrifter med friskfanget Hornfisk.

Hornfiskeruller

Den skrabede rensede hornfisk befris for hoved og hale. Lægges på ryggen på en avis ovenpå skærebræt. Med en skarp kniv skæres alle de små ben over ned langs rygbenet, Det gentages på den anden side og hele rygbenet kan nu løftes eller trækkes forsigtigt ud. Nu står du med en sammenhængende eller to sidefileter af hornfisk. Læg fileten med skindsiden nedad, Find benrækken og skær forsigtig med en skarp filetkniv skråt ned så du står tilbage med den rene filet.

Den enkelte sidefilet kan nu rulles omkring et frisk dusk persille eller fennikel. Afslut med en trætandstik eller kødnål til at holde sammen på det hele. Du kan også bruge en neutral flødeost blandet med feks frisk hakket krydderurter som timian, løgkarse, ramsløg som kerne i hornfiskerullen.

Kom en god smørklat ovenpå hver rulle og kom rullerne i en smurt ildfast fad i en 200 C varm ovn i ca 10-15 min.

Server nye kartofler, dampet strandkål, nye asparges og hjemmelavet hollandaise til, brug fedtet i bunden af fadet som dyppelse. Husk citron hvis ikke du vælger hollandaise det hører sig til.

Hornfiskerulle, nye kartofler, salat og hjemmerørt hollandaise

Hvidvin eller øl passer fint sammen med hornfisk.

Velbekommen

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*