Varmrøget hornfisk

Har du fanget hornfisk er varmrøgning af disse nok en af de bedste måder at tage vare på den fine råvare.

Du kan fint ryge i en almindelig kuglegrill, hvis ikke du har en rigtig rygeovn.

Hornfiskene skrabes og renses og der drysses salt inden i og udenpå. Herefter skal fisken helst trække nogle timer og overskydende salt skylles af med koldt vand.

Nu skal hornfisken hænges op et køligt skyggefuldt sted med god udluftning og ingen spyfluer. Selv foretrækker jeg at hornfisken hænger og tørre 4 timer eller til næste dag, men mindre kan gøre det.

Hornfisken tager bedst mod røgen når skindet føles helt tørt derfor er tørreprocessen vigtig.

Hornfiskene har hængt i rygeovene og er nu lagt på risten

Start grillen op enten med kul eller små stykker brænde, selv bruger jeg kirsebær, bøg, el eller anden løvtræ.

Når grillen har nået en temp. på ca 90 grader lægges hornfisken på risten. Luften lukkes ned på grillen og fisken får ca 10 min ved 80-90 grader til bugen begynder at åbne sig. Herefter sænkes temperaturen til 60 grader og de får yderligere 20-30 min, gerne med øget røgudvikling via røgsmuld. Du kan også gøre det omvendt, det er tit lettest med de små rygeovne eller grillen, at starte med lav temperatur og så give den sidste varme sidst i processen.

Varmrøget hornfisk

Serveres lun med røræg, groft rugbrød, purløg, salat, snaps og øl.

Velbekommen

Naturblokken.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*