Torsk er en af de bedste spisefisk vi har i de danske farvande. Fanger du den selv så prøv nedenstående opskrift, her passer et par friskfangede torskefileter, fri for ben og skind perfekt til sommermad i de lyse nætter.
Du skal bruge:
- 1 lille torskefilet pr. person fri for ben og skind
- 1-2 dl hvidvin
- smør
- citrontimian
- lidt grønsager f.eks løgtop, nye små gulerødder
- 1 citron
Salt torskefileterne og lad dem trække en times tid i køleskab.
Har du en fiskekedel så kom ca 2 dl hvidvin i bunden. Smør risten med smør og læg torskefileterne på risten, citrontimian og grønsager over, og så i oven ved 200 grader i ca 10-15 min. Pas på ikke at give den for meget.
Hæld væden, ( vin og fiskesaft) i en lille gryde og pisk kolde smørklatter i, smag til med citronsaft, salt, pepper evt paprika.
Serveres sammen med nyeopgravede kartofler og evt. spinat som blot er sauteret i lidt smør på en pande.
Har du ingen fiskekedel kan du fint bruge en foliebakke eller lille ildfast fad overdækket med sølvpapir.
Se også https://naturblokken.dk/?p=8019
Velbekommen
Naturblokken