Torsk, rimet

Man skal naturligvis passe på med rå fisk, især efter at sælbestanden og de indvoldsorm disse spreder som mellemvært til vores torsk, er steget markant.

Man bør således altid fryse fisk i mindst 2 døgn ved mindst 18 minusgrader for at være helt sikker på ikke at få overført evt snyltere.

Renser man torsken med det samme den er fanget, og kommer den på køl har man et godt udgangspunkt for rimet torsk, som i al sin enkelthed er torsk skåret i tynde skiver, saltet med et lille drys sukker og citronsaft.

Du skal bruge en ben og skindfri torskefilet som skæres så tyndt som mulig med en skarp kniv. Bred torskestykkernes ud på en tallerken eller fad og salt det hele med en god flage salt og et lille drys sukker.

Sukker giver smag og letter indtrængen af salt i fisken. Sæt tallerken eller fad i køleskab nogle timer og hæld forsigtigt evt. overskydende væde fra når fisken tages ud fra køl.

Nogle minutter før servering skæres en citron i to halvdele og saften presses ud over fisken. Syren gør at torsken fra at være nærmest gennemsigtig skifter til at blive hvid i kødet.

Serveres med nye kartofler, dild, radiser og et godt glas lys øl eller hvidvin.

Har du en god soya så kan den med fordel bruges til at dyppe fiskestykkerne i.

Rimet torsk, nyopgravede kartofler , dild, radiser, citron og koldt smør

Velbekommen

Naturblokken.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*