And, grønkål og figner til frokostsalat.

Her en hurtig og nem ret som alle syntes om dagen derpå. Ofte er der en rest ande eller gåsebryst til overs efter gårdsdagens steg. Brug den kold skåret i mundrette bider til en lille salat med frisk grønkål, figner , appelsin og nødder til frokostbordet.

Du skal bruge:

  • Bryst eller andet reelt kød fra and eller gås
  • Frisk grønkål
  • Tørrede figner
  • Mandler, hasselnødder eller valnødder.
  • Cremet balsamico eller vinaigrette.

Du gør sådan:

Skær andestykker ud i mundrette bidder. Skyl grønkål og lad den dryppe godt af, dub evt. kålen tør i et rent viskestykke. Skræl en appelsin og skær den i mundrette bidder. Du kan hvis du vil undgå de lidt bitre hvide membraner i appelsinen skære skralden af og filetere appelsinbådene. Selv holder jeg meget af bitterstoffer, så jeg skærer den blot ud i passende stykker.

Pluk grønkål i en skål, tilsæt nødder, andestykker, skårne figner og appelsin stykker, og vend det hele forsigtigt rundt. Serveres med en cremet balcamico eller vinaigrette og et glas hvidvin eller let lys øl.

Bon appetit.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*