Dagen efter Juleaften ligger gåse- eller andeskroget tilbage, brug det til en lækker gåse eller anderillette til frokost dagen derpå.
I alt sin enkelthed er det, alt de reelle kød uden skind og ben du med fordel kan pille af skroget, rørt med det fedt som smeltede af anden eller gåsen da den blev stegt Juleaften, krydret med salt og pepper, smurt på et stykke groft evt. ristet rugbrød.
Passer sammen med en et stykke surt samt hjemmerørt sennep, eller anden god stærk sennep.
En god hjemmelavet kryddersnaps og kold lokalt øl til så bliver det ikke bedre,
Nordbohandlens ( Nyord) sennep og øl fra Møns bryghus er framragende til og kan anbefales.
Tip. Brug evt støderen fra en morder til at få trevlet kødet, når det er godt trevlet tilsættes fedtet i rigelig mængde. Det hele røres sammen til en masse som kan smøres på brøddet.
Fortsat glædelig jul
Naturblokken.