Opskrift med fasan, Tarteletter

Mange anser fasanen som en tør kedelig spisefugl, det skyldes mere tilberedningen end fuglen.

Herunder har du en opskrift som kan anbefales.

Forret:

Tarteletter med fasan.

Du skal bruge:

  • Kogte lår eller bryst fra fasan
  • Hele pepperkorn 10-15 stk, 3 laurbærblade, salt, suppeurter
  • Aspargessnitter
  • Champingnon ( evt blot dem i glas)
  • Fiskeboller (kan evt udelades)
  • Tartelet skaller 1- 2 stk/person
  • 100g smør
  • 100g hvedemel
  • Suppe fra de kogte lår.

Du gør sådan:

Tø fasaner op dagen før du skal bruge dem. Skyl dem kort under koldt vand. Kom fasanstykkerne i en gryde sammen med hele pepperkorn, laurbærblade, salt, løg, porretop, selleri og suppeurter. Hæld koldt vand på til det dækker. Bring det hele langsomt i kog og skum overfladen af. Skru ned og lad lår eller bryst simre 1 time. Sluk for varmen og lad lår køle af i suppen. Når den er afkølet sættes hele gryden incl. lår og suppe i køleskab natten over.

Når du skal forberede tarteletterne , tages kød op af suppen. Nænsomt skilles kød fra ben. Har du underben med på låret, så skal du være meget omhyggelig med at få de mange stivere ud af kødet, brug evt kun overlår. Bruger du bryst skal det blot skæres i mundrette stykker.

Nu skal du lave en opbagt sauce (becamel), Det gør du ved at smelte smørret for svag varme i en rundbundet gryde, sammen med melet som røres i smørret til du får en glat dejagtig masse. Sørg for at melet er ordentlig afbagt uden at det bruner eller bliver bliver branket. Tilsæt nu lidt efter lidt suppen fra fasanen til saucen får den rette konsistens. Den skal være tykkere end normal sovs. Tilsæt asparges, champingnon, fasanstykker og fiskeboller. Varm det hele godt igennem ved svag varme, det brænder let.

Kom fyldet i de varme tartelet skaller og server dem rygende varme.

NB, har Du kantareller eller andre skovsvampe er de fine at bruge som fyld

Velbekommen.

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*