Fiskeørn

I slutningen af august og ind i september kommer fiskeørnene ned fra ynglepladserne i Sverige og Finland.

Vi har ganske få ynglepar herhjemme, egentlig lidt underligt i betragtning af at fødetilgangen burde være rigelig. Det mest kendte par er nok Gribskov parret, som flere år har ynglet ved en af skovsøerne.

Der er givet flere par end det officielle antal, idet fiskeørnen ofte bygger reden inde i baglandet. Naturblokken har således kendskab til flere par over en årrække som er gået under radaren, eller blot hemmeligholdes for at undgå uro, herunder fotografer som ikke respektere at der skal være ro omkring ynglesteder.

Af og til kommer der fiskeørne ned allerede i juli. Det er givet fugle som af den ene eller anden grund har opgivet at yngle i Sverige, og har lagt kursen mod syd. Disse fugle ses ofte i en periode ved vores store søer.

Fiskeørnen er synlig og giver gode oplevelser når den fisker. Ser du således en stor smalvinget rovfugl hænge over søen, hvorefter den går ned i halv højde, og til sidst klapper vingerne sammen for at ende i søen som et projektil, med et ordentlig sprøjt, så er der tale om fiskeørn. Ofte har den held til at tage en skalle, brasen eller lille gedde. I havet er det hornfisk og multer der står på menuen.

Fiskeørn med skalle Tissø

På trækket kan du kende fiskeørnen på de lange smalle vinger og det tydelige knæk på vingen. Den kan ved første øjekast på lang afstand ligne en af de store måger.

Kik efter den i disse dage ved de større søer eller lavvandede kyststrækninger, der er gode chancer.

Nyd sensommerens fugletræk, det er i fuld gang

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*