Vinterfugle på fjorden

Når frosten bider og de helt lavvande områder fryser til er det tid for at tage ud ved fjorden, idet der ofte er våger og strømrender tæt under land som huser mange svømmefugle, især blishøns, de små dykænder, trold, hvin og taffeland samt skalleslugerne. Det er en god vinterferieaktivitet at pakke rygsækken med varm kaffe, kakao, varmt tøj en god håndkikkert, og hvis man har en sådan teleskopkikkert som bringer fuglene helt ind. Har Du ikke en teleskopkikkert kan du sikkert få lov til at låne den et øjeblik af en af de mange andre fuglekikkere der samles ved hotdpots. Der er også gode muligheder for at se havørn på disse lokaliteter se efter dem de sidder tit på store sten på div odder eller i et udgået træ. Er du heldig ser du dem jage over vågerne her står menuen næsten altid på blishøns, som når ørnen jager klumper sammen i panik og basker med vinger og fødder så vandet nærmest koger omkring flokken.

Gode lokaliteter for fuglekigning i isperioder er Roskilde Fjord især havnen ved Jyllinge,  Isefjorden, Kalvebodløbet mellem Amager og København, Skælskør Fjord- og Nord, men helt generelt steder med strøm. Brug evt. dofbasen til at finde gode lokaliteter.

God Tur

 

Herunder en række billeder af de nævnte arter:

Blishøns i våge, Jyllinge ©HHE

 

Taffeland Roskilde Fjord ©HHE

 

St. Skallesluger ©HHE

 

Hvinand © HHE

 

 

Troldand ©HHE

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*