Tid for fuglekasser

Nu er det tid til at få efterset eller opsat nye fuglekasser i haven.

Gl. kasser skal renses for gammelt redemateriale og skoldes med kogende vand for at få fjernet utøj som lopper og lus før fuglene begynder ny redebygning.

Uglekassen er det for sent med Den skal sættes op allerede i oktober, idet uglerne allerede i efteråret bestemmer sig for og etablere territorie det sted, hvor de vælger at bosætte sig.

De fleste andre fugle som går i kasser begynder først for alvor i april- maj, men det er en god ide at sætte kasserne op allerede sidst i februar eller først i  marts, så fuglene kender placeringen når yngletiden nærmer sig.

Fuglekasserne placeres afhængig af art helst så de ikke får direkte sol i middagstimerne. Redehullet må meget gerne vende mod øst. Du kan herunder se hvilke fugle du med held kan få til at yngle i kasser i parcelhus- og landbohaver.

Har du en gammel æblegård eller stor landbohave med gamle træer kan du være heldig at fluesnapper eller rødstjert benytter kassen. Det er altid en god ide at vente med at sætte et par kasser op til vi er på den anden side af 10 maj, det giver de to arter god mulighed for at finde en tom kasse som musvit eller blåmejse ikke har indtaget.

Blåmejse

Natugle i uglekasse

Musvit

Stær

Du kan købe redekasser færdige hos bla.  DOF, Naturbutikken, men har Du børn og er du blot lidt handy, er det en oplagt mulighed sammen med børnene selv at bygge et par redekasser.

Begynd med en mejsekasse den er der størst garanti for benyttes. Kassen hænges op i ca 1,5 m højde i et træ eller på en stolpe/rækværk.

Du kan finde fine vejledninger på nettet bla.

www.skoven-i-skolen.dk

God fornøjelse

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*