Kunsten at koge bålkaffe

En af de ting som jeg virkelig sætter pris på er bålkaffe under en jagt eller fisketur.

Det at slå sig ned ved kanten af en norsk elv eller sø under jagt eller fiskeri, samle nogle tørre grankviste og småpinde, gøre ild og sætte kaffevand over hentet i bækken, slænge sig i lyng- og blåbærris, og vente på at at vandet begynder at koge mens kaffeduften breder sig fra den sorttjærede kaffekedel, er et af jagten og fiskeriets højdepunkter, især når det gøres sammen med gode venner.

Når vandet koger tages kedlen af, der tilsættes med rund hånd en god nævefuld kogekaffe eller grovkværnet kaffe ( stempelkande) direkte i kedlen, den får lov at stå nogle minutter så kaffen synker til bunds, får et opkog og står yderligere nogle minutter til kaffegrumset har lagt sig, skænkes brandvarm og nydes sammen med et stykke chokolade eller en håndfuld solmodne blåbær.

Husk brandfare og sluk altid bålet efter dig med vand. I Danmark må du ikke tænde bål udenfor de officielle bålsteder bortset fra stranden og her kun nedenfor vegetationslinien.

Sluk bålet med vand og sørg for at der ikke er efterladenskaber, bedst er helt at tildække bålstedet efter slukning så der ikke er synlige tegn efter det.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*