Kunsten at koge bålkaffe

En af de ting som jeg virkelig sætter pris på er bålkaffe under en jagt eller fisketur.

Det at slå sig ned ved kanten af en norsk elv eller sø under jagt eller fiskeri, samle nogle tørre grankviste og småpinde, gøre ild og sætte kaffevand over hentet i bækken, slænge sig i lyng- og blåbærris, og vente på at at vandet begynder at koge mens kaffeduften breder sig fra den sorttjærede kaffekedel, er et af jagten og fiskeriets højdepunkter, især når det gøres sammen med gode venner.

Når vandet koger tages kedlen af, der tilsættes med rund hånd en god nævefuld kogekaffe eller grovkværnet kaffe ( stempelkande) direkte i kedlen, den får lov at stå nogle minutter så kaffen synker til bunds, får et opkog og står yderligere nogle minutter til kaffegrumset har lagt sig, skænkes brandvarm og nydes sammen med et stykke chokolade eller en håndfuld solmodne blåbær.

Husk brandfare og sluk altid bålet efter dig med vand. I Danmark må du ikke tænde bål udenfor de officielle bålsteder bortset fra stranden og her kun nedenfor vegetationslinien.

Sluk bålet med vand og sørg for at der ikke er efterladenskaber, bedst er helt at tildække bålstedet efter slukning så der ikke er synlige tegn efter det.

Naturblokken

2 Comments

  1. Jeppe Bøgh Andersen

    Tak for de mange gode indlæg – det er en daglig fornøjelse at læse. Jeg ved ikke hvor meget feedback du får, men Naturblokken er min klare favorithjemmeside, så mange tak for det store arbejde.
    Du tager mange fine billeder – måske kunne du skrive et indlæg om fotografering af dyr og sommerfugle. Og måske dele et par tips om kameraer og objektiver

    • Hej Jeppe Tak for rosen. Naturblokken er for mig en anledning til at komme et lag dybere i indsigt i arter og sammenhænge, kan den så være med til at andre også får øjnene op for årstidernes skiften og de mange arter vi deler kloden med så er det kun et plus. Der er alerede en lille beskrivelse af fotografering af dagsommerfugle på blokken og der kommer nok endu en denne gang om fotografering af fugle. Del gerne opslag hvis du syntes de er gode. Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*