Merian

I midten af juli står merian (vild oregano) med de smukke små blomster og udsender en uimodståelig duft, med det resultat at rigtig mange forskellige insekter søger den.

Merian og perikon vejskrænt 17 juli 2022

Ikke mindst på de kalkholdige overdrev på Møn er præget af den blåvolette farve af blomstrende merian som tiltrækker bier, sommerfugle og andre insekter.

I en årrække havde jeg merian omkring min flisebelagte terrasse, de trivedes gevaldigt direkte i det stabilgrus som var underlaget for fliserne, og der var en summen af insektliv hele juli og august. Har brugt timer på at iagttage bier og sommerfugle som søgte de små blomster.

I de sidste år har jeg flere steder set at merian kommer på vejskrænter rundt omkring i landet sammen med de smukke urter perikon, rejnfan, kongelys, røllike mf, og at disse skrænter ikke slås hele sommeren.

Dejligt at der er bevidsthed hos vejmyndighederne om at undlade at slå disse skrænter i blomstringsperioden.

Du bør have merian i din have, men afgræns den den breder sig ret meget. Den er jo en krydderurt så hav den i et par store krukker eller som afgrænsning af terrasse mv. gerne sammen med f.eks timian, lavendel, så er du garanteret et rigt insektliv og en dejlig duft af krydderurter.

God fornøjelse.

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*