Month: March 2021

Varmrøget havørred

Tager du en enkelt havørred med hjem fra fisketuren så prøv at varmrøge den. Du skal salte fisken indvendig, og så skal den gerne hænge skyggefuldt og luftigt mindst 4 timer gerne længere. Brug gerne en kuglegrill med termometer. Du skal bruge tørt savsmuld af løvtræ, uden kædeolie. Kom savsmuld […]

Koldrøget rådyrkølle

Naturblokken har for første gang selv prøvet med koldrygning i større stil af køller af råvildt. 5 dyrekøller blev tørsaltet i 18 døgn i en blanding af groft salt og sukker i forholdet 10:1. Efter 18 døgn kom køllerne i koldt vand i to døgn, blev skyllet og hængt til […]

Rødel

Rødel er en af vores naturlig hjemmehørende træarter. Den står naturligt i de vådeste områder som skovmoser og langs vandløb, ofte med fødderne helt i vand. Fra gammel tid er den anvendt til løvhø, gærdsel, brænde og rygetræ til kold og varmøgning af fødevare. Rødel sættes på roden ( skæres […]