Blandt de mindste, Gærdesmutte

Næppe nogen anden art bærer med rette sit danske navn som gærdesmutte.

Gærdesmutten er danmarks næstmindste fugl og er hos os hele året.

Hvad gærdesmutten ikke har i størrelse har den til gengæld i stemme. Det er utroligt, at der kan komme sådan en røst ud af det lille væsen. Den synger næsten hele året dog mest intenst i forårsmånederne.

https://www.fuglestemmer.dk/gaerdesmutte/

Gærdesmutten kan du kende på at den har en lille opretstående kort hale er varm brun og næsten altid i bevægelse, ind og ud af trærødder og buskads på konstant jagt efter små insekter, biller og edderkopper mv.

Gærdesmutte

Gærdesmutten har en forkærlighed for store stormfældede træstød, her sidder den ofte og synger fra en af rødderne. Reden er kuglerund med et lille indgangshul med trinbræt i form af småkviste. Ellers er reden ofte lavet af det fineste mos og strå.

Hannen bygger ofte flere reder i hunnernes territorie og ud fra evnen til at bygge rede vælger hunnen så den han hun syntes bedst om.

Man kan ikke andet end syntes om den lille vævre brunvatterede fugl med opstopper hale, ofte er de også ganske tillidsfulde og ser en an sådan lidt med hovedet på skrå.

Har du en lidt vild have har du ganske sikkert også gærdesmutten i haven, en god grund til ikke at holde hele haven velfriseret.

God tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*