Veganer om vinteren kødspiser om sommeren.

Skægmejsen er en spøjs fugl. Den ligner mere end nogen anden fugl i Danmark en eksotisk papegøje eller undulat, med den lange hale og hannens blå farve og kineser hageskæg.

Skægmejse

Skægmejsen lever det meste af sommeren af insekter som den fanger i tilknytning til rørskovsområder. I efteråret og vinteren lægger den kosten om til frø fra frøstande af tagrør. Det kan den kun gøre fordi den er istand til at ændre fordøjelses systemet. Ved at udvikle en muskelmave er den istand til at knuse de hårde frø fra tagrør.

Flok Skægmejser i tagrør

Skægmejsen er en af de fugle som er i fremgang i Danmark, den begyndt første gang at yngle efter en stor invasion sydfra i 1960 -erne. Den er meget produktiv med flere kuld årligt men sårbar for kuldeperioder og snelæg som lægger tagrørene ned.

Man hører næsten altid den livlige skægmejse før man ser den, lyden er ret karakteristisk og en ren klar men dog spinkel tone. Du kan høre stemmen via link https://www.fuglestemmer.dk/skaegmejse/?type720

Skægmejserne færdes ofte flere sammen og skal du opleve Danmarks papegøje skal du finde ud til rørskovsområderne og lytte efter den.

Skægmejse han
Skægmejse hun

Hovvig Vildtreservat ved Nykøbing Sj og Køge bugt strandpark. er sikre lokaliteter, men kender du til store rørskovsområder uanset hvor du er i landet, så er der gode chancer for at stifte bekendtskab med den smukke fugl.

Faktaboks skægmejse Kilde: DOF Danmarks fugle

Vingefang: 16-18 cm
Længde: 11 cm
Vægt: 12-18 g
Ynglealder: 1 år
Kuldstørrelse: 5-7 æg
Antal kuld: 2
Rugetid: 12-13 dage
Ungetid: 9-12 dage

God tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*