Er dine bør kræsne og rynker på næsen af fisk, så stik dem en hjemmelavet fiskefrikadelle af nyfanget torsk, så skal de nok tage fra og få lært at fisk smager godt.
Du skal bruge:
- 500g fersk frisk torskefilet uden skind og ben
- 2 spks hvedemel
- 1 mellemstort løg
- fløde (mælk kan anvendes men det bliver bedst med fløde)
- 2-3 tsk salt og friskværnet pepper
- 1 lille tsk. honning eller en tsk. sukker
- smør/vindruekærneolie til stegning
Du gør sådan:
Hak torskefiletten på et rent spækkebræt med en skarp kniv en 3-4 gange. Kom den hakkede torsk i en skål, drys de 2 spks hvedemel over, tilsæt salt, pepper og honning eller sukker, og rør farsen lind med piskefløde, ca 3-5 spiseskefulde, til den har konsistens som alm. frikadellefars. Pil løget og riv det ned i farsen på et rivejern. Rør farsen så løg er jævnt fordelt.
( smag på den rå fars alt for mange smager ikke maden til ).
Farsen skal have lov at hvile mindst 1/2 time i køleskab.
Varm fedstoffet ca. lige del smør og olie og steg fiskefrikadellerne ved middelhård varme til de får en smuk lysebrun stegeskorpe. Pas på ikke at give dem for meget de skal være sprøde udenpå men saftige indvendigt.
Server med lidt salat og nye kartofler, citron, samt en god klat remoulade og et godt glas lys øl eller æblecider/hvidvin
Du kan naturligvis sætte yderligere smag til frikadellerne ved at bruge hvidløg, muskatnød, fennikel mv. Foretrækker selv den rene smag.
God fornøjelse
Naturblokken