De gratis glæder shelterpladser og bålsteder

Rundt omkring i hele landet har bla. Naturstyrelsen etableret shelterpladser og bålsteder enten til fri benyttelse eller bookning.

Disse pladser ligger ofte ganske smukt placeret i landskabet og er oplagte at bruge til overnatning eller blot nogle timer i det fri uden al den elektronik, lys og støj som vi omgiver os med i hverdagen.

Sluk mobilen, hank op i ungerne og hold nogle timer fri fra de sociale medier, lad roen sænke sig og giv plads til blot at være til, nyd stilheden, stjernerne, natuglernes tuden, og mærk at du lever omkring det varmegivende knitrende bål. (husk du skal selv have brænde med)

Naturblokken har produceret en lille video til Nationalpark Skjoldungernes Land omkring en af disse sheltere i Naturstyrelsen Vestsjællands skove i Nationalparken, du kan se den ved at klikke på nedenstående link.

Husk at slå lyden til hvis du ser den på de sociale medier.

Sheltervideo

Du kan finde shelterpladser og bålsteder via. Naturstyrelsens hjemmeside under Ud i Naturen her er både offentlige og en del private pladser, link nederst på siden.

Naturblokken  etablerer selv bålhytte og teltplads i foråret 2019 i tilknytning til vandreruten Camønoen på det smukke øst Møn. Her er fælleshus med indbygget shelter, muldtoilet, drikkevand og en fantastisk udsigt ud over Borre mose, Østersøen og bagsiden af Møns Klint i direkte tilknytning til vandreruten Camønoen.

Naturblokken etablere fælleshus/shelter og teltområde med muldtoilet, drikkevand her foråret 2019 © HHE

I marts kan man opleve tranernes trompeteren fra shelterpladsen når de trækker mod nord i månedsskiftet marts/april, ofte tager de et kort ophold lige udenfor shelterpladsen.

Traner over Naturblokkens kommende Shelterplads 30. marts 2018 © HHE

Stilhed, mørke og stjernehimmel er en mangelvare, det kan Naturblokken og Møn tilbyde, derfor er begreber som Dark Skye Møn og Biosfære Møn internationalt kendte varemærker.

Naturblokkens plads er privat, og bliver en stilleplads forbeholdt vandrere og cyklister i tilknytning til Camønoen. Der er således tale om en betalingsplads som må anvendes til overnatning og kort ophold fra kl. 15 eftermiddag til kl. 10 formiddag, med max. 20 personer på pladsen. Pladsen kan være  optaget af kurser i friluftsliv, primitiv madlavning mv.  afholdt af Naturblokken. Biler ønsker vi ikke, der er således ikke mulighed for parkering. Følg med i bygningen af shelteren og kommende kurser hen over foråret 2019 på naturblokken.

God tur ud i de gratis glæder og husk at efterlade pladserne som du modtog dem.

Naturblokken ønsker Jer alle god Jul og Godt Nytår

-og god tur i vinterskoven

Nyttige link:

Nationalpark Skjoldungernes Land

Naturstyrelsens hjemmeside

Ud i Naturen

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*