Efterårets fugletræk

Naturblokken har produceret en lille video om rovfugletrækket til Nationalpark Skjoldungernes Land se den via link https://www.facebook.com/nationalparkskjoldungernesland/videos/244497699787633/

I september og oktober måned kulminerer fugletrækket fra nord mod syd over Danmark. Vi  ligger som et knudepunkt på fuglenes trækveje. De fleste af sangerne er draget sydpå i september sammen med hvepsevågerne.

I oktober kommer det massive træk af finker, ringduer, musvåger og gæs, så er det tid til at finde kikkerten frem og tage ud til en af de kendte træksteder. Bedst er det hvis vinden er i sydlige retninger gerne sydvestlig med klart vejr og svag til jævn vind, så kommer fuglene i en lind strøm fra Sverige.

De fleste tager den korteste rute over vandet, derfor er Stevns klint, Gedser odde, Kongelunden, Stigsnæs, Keldsnord ( Langeland), og Blåvandshuk(Sydvest Jylland), gode og kendte træklokaliteter. En del rovfugle drages også af Storebæltsbroen og følger denne over Sprogø til Fyn.

Herunder er nogle af de fugle du næsten med garanti kan se hvis Du tilbringer nogle timer på en af lokaliteterne.

Musvåge der letter efter et tiltrængt hvil  © HHE

Rød Glente kendes på den kløftede hale © HHE

Ringduer kommer i titusindvis på gode trækdage ved Stevns © HHE

Musvåge i kredseflugt kendes på sine bredde vinger og hale en kompakt rovfugl © HHE

Er du helt nybegynder så tag ud til et af de kendte træksteder her er altid kyndige fuglefolk som villigt låner kikkert ud og hjælper med artsbestemmelse

Brug nogle gode timer i efterårsferien på at betragte vores fugle, husk varmt tøj, lidt at drikke og lidt at spise, og har du børn med så kort turen ned til nogle få timer, det er vigtigt at de får en god oplevelse med fuglekikkeri.

Anbefalede steder hvor der altid er fuglefolk. Klydesøreservatet på Amager fælled, Mandehoved på Stevns ved Stevns Naturcenter, Stigsnæs havn ved Skælskør, Nyord ved Møn, Hyllekrog/Saksfjeld Lolland, og feddet ved Præstø (her er der ret langt at gå ud til fugletårnet fra campingpladsen).

Kend fuglene på silhuetten

God tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*