Dansk: Valnød Latin: Juglans regia
Valnød er ikke blot noget man får til jul eller i waldorfsalat. De umodne grønne nødder kan med fordel lægges i sprit og man får en delikat kryddersnaps når essensen fortyndes kraftig op. Det er netop nu du skal plukke de grønne valnødder til kryddersnaps. Rundt omkring i anlæg, parker, levende hegn er valnød brugt som prydtræ, og for at kunne høste nødderne.
Prøv at se efter om der ikke står et par valnøddetræer i den lokale park, ellers kan Du nok få lov at plukke et par nødder hos en landmand, idet valnød står i mange større haver.
Du skal bruge:
- En håndfuld grønne valnødder ( pas på de farver forfærdelig og farven er ikke til at få af hænder eller tøj)
- En flaske neutral Vodka eller klar Brøndum.
Valnødderne skæres i kvarte og kommes på et rent syltetøjsglas. Hæld spritten på at lad det trække 3-4 måneder til farven er mørkebrun nærmest sort. Nu har Du en essens som skal fortyndes kraftigt.
De fleste gør den fejl at de ikke fortynder essensen nok, du skal regne med at fortynde den 4-6 gange før du får et godt resultat.
Valnøddesnapsen er en af de kryddersnapse som absolut kan gemmes selv om det kan være svært. Valnøddesnaps er velegnet til ost og får ved længere lagring ( år) en nærmest cognac blød tone.
God sanketur
Naturblokken
