Vintersvampe, Østershat

For mange er svampesæsonen slut med den første efterårsfrost, men der er enkelte spisesvampe som først kommer i vinterhalvåret ofte efter milde og våde perioder. En af dem man ikke kan tage fejl af er østershat, som findes på gamle store udgåede eller skadede løvtræer, især kan den findes i mængde på bøg, hvor den gror direkte på stammen.

Østershatten er en glimrende spisesvamp som kan købes i de fleste butikker eller man kan selv dyrke dem i haven på gamle bøgbrændeknuder efter at have inficeret disse med svampespore, kan købes i nogle butikker.

Det er nu sjovest selv at samle dem i skoven, og har man først fundet et træ med østershat så er der normalt garanti for at de kommer igen på samme træ år efter år.

Husk at Du som udgangspunkt må samle til eget forbrug i offentlige skove, hvor Du også må færdes udenfor veje og stier. Du kan finde en offentlig skov ved at gå ind på Naturstyrelsens hjemmeside www.naturstyrelsen.dk

I Private skove skal Du have ejerens tilladelse til at færdes udenfor veje og stier det gælder også selve svampeplukningen.

LÆS MERE

God Tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*