I sensommeren står mynte og blomstrer med de smukke blå/violette blomster. Du finder den typisk i det våde miljø, både i moserne men også i enge, våde partier på heden og langs lysåbne grøfter i skoven.
Mynte dækker egentlig over flere arter, nogle står decideret med fødderne i vand, andre vil gerne have det lidt mere tørt.
Det er ikke til at tage fejl af mynten, pluk et par balde og duft til dem eller smag på dem, du er aldrig i tvivl når du først en gang kender duften af mynte.
Du kan bruge frisk mynte til mange ting. Mintgele eller kryddersmør med mynte, perfekt til lammekød, frisk eller tørret til urtethe, og sidst men ikke mindst som en vigtig del af Mojito.
Herunder en opskrift på Mojito a la Naturblokken.
1 god håndfuld mynteblade
1 teskefuld honning (Naturblokkens egen honning naturligvis)
2 lime skåret i både
5 cl lys rom
Knust is
Danskvand til at fylde op.
Pres halvdelen af limebådene og kom saften fra disse, mynteblade, is i en shaker sammen med rom og honning. Det hele gives en ordentlig rystetur så honningen opløses og mynten afgiver smag. Har du ikke en ryster så brug en lille skål og en ske til at få knust og blandet tingene. Væsken sis og kommes i glas, efterfyldes med is og danskvand med en limebåd og et par friske mynteblade på toppen.
God fornøjelse
Naturblokken