Gule marker i oktober/november

Måske har du studset over at der er rigtig mange marker som står og blomstrer med gule eller hvide blomster her i slutningen af oktober.

Det er sennep og olieræddike som er sået som efterafgrøde efter høst, for at binde næringsstoffer så de ikke udvaskes til vandmiljø og grundvand.

Naturblokken bier, som egentlig skulle være i vintertilstand, har i den sidste uges milde vejr fløjet til en sådan sennepsmark. Håber at det har været besværet værd, og at der ikke bruges mere energi end der hentes hjem.

Disse marker står grønne og værdifulde for mange arter som agerhøns, hare og råvildt, dels fordi der er føde i dem, dels fordi de giver skjul for prædatorer og læ for vinden.

Råbuk Nyord 21 oktober 2021

Efter 1. november nedvisnes disse marker mange steder med round-up, pløjes og skjul og føde forsvinder for mange arter. Planterne indgår nu som grøngødskning og nedbrydes over vinteren og foråret så næringen frigives til de nye afgrøder.

Det er ikke tilfældigt at den blå kærhøg netop afpatruljerer disse marker se evt. billederne i Naturblokkens indslag om blå kærhøg. https://naturblokken.dk/?p=8710

God tur

Naturblokken

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*