Morgenstund i stiv kuling

Endelig gik vinden i nord øst og friskede op i løbet af natten til stiv kuling. Langelandsprammen var pakket med lokkegæs og ænder aftenen før. Op kl 4. til stjerner og hård kuling.

Vel fremme ved fjorden kunne det konstateres at vandstanden allerede var steget kraftigt. Prammen kom i vandet og med nymånen liggende ned med Venus ved sin side, og ivrig snakken fra grågæs fra vandfladen længere ude, gik det med raske åretag mod den udvalgte pynt.

Hoppede ud af prammen for blot at konstatere at højre ben på vaders var utæt, nå men det er jo kun midt oktober så det går nok. Lokkerne udlagt i småflokke og netop tilbage i prammen kommer de første to ænder og smider sig mellem lokkerne uden at jeg fik skudt til dem.

Kort tid efter kommer 3 grågæs svømmende, kalder svagt et par gange og langsomt nærmer de sig lidt mistroisk deres forræderiske plastikfrænder som vugger blidt i læ for pynten. 70m 50m 30 m nu går den ikke længere de aner uråd men er nødt til at lette op mod vinden, får den ene i et rent hovedskud, den anden glider bort med vinden i mørket.

En pibeand han kommer ind på stive krumme vinger, første skud går forbi hvorved anden stiger kraftigt , andet skud træffer den med kærneskuddet og den pakker død sammen.

Efter de to ture i baljen efter gås og and er den ene vadestøvle godt fuld med vand og det er blevet helt lyst så måske man skulle pakke sammen. Netop da kom 5 grågæs med vinden i ryggen bagfra, får hold på den ene som stendød tager vandet med et ordentligt plask.

Ellers bød morgenen på et stabilt træk af krager, ringduer, enkelte bramgæs og blisgæs samt lidt rovfugletræk, en smuk morgen.

Man bliver aldrig træt af strandjagten og dens uforudsigelighed, men altid med naturoplevelser i top. Jagtformen sætter sig i krop og sind på en helt speciel måde, og kræver både fysisk aktivitet og tid til en middagslur midt på dagen.

Nu er der kun plukkearbejdet af de 3 fugle og forventningen om god mad af dem tilbage.

Opskrifter følger.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*