Krebs og høstvejr hører sammen.
For folk i broderlandet Sverige er sensommerens krebsegilder absolut et af årets højdepunkter.
Herunder en Svensk vejledning til at koge krebs.
- 10 levende krebs pr mand (min)
- 4 liter spilkogende vand
- 3 gode nævefulde salt
- 1 stort bundt dild med krone.
Du gør sådan:
Bring vand, salt og dild i kog. dump 10. krebs i det spilkogende vand, vent med de næste ti til vandet igen koger osv. Når de sidste er kommet i skal vandet simre i ca 7-8 min.
Krebsene hældes i et dybt fad sammen med kogelage og sættes på køl til næste dag.
Nydes med en hjemmerørt mayonnaise, citron og hjemmebagt brød, sammen med en kold øl og brændevin i smukke omgivelser.
Vær opmærksom på at der er flere slags krebs. Signalkrebs er invasiv den er der ingen fangstbegrænsninger på, og så vores hjemmehørende flodkrebs som er omfattet af fredning en del af året og også har mindstemål.
Signalkrebsen har en tydelig hvis plet på kloen.
Bon appetit
Naturblokken.