Der var 3. der var 2. Drama på græsmarken

De sidste mange dage har jeg godt bemærket de to gråkrager som diskret har afpatruljeret naturblokkens lille ejendom på 2 ha.

Sidste år kostede et kragepar både første kuld agerhøns æg og omlægger kuldet også. Kragefuglene er dygtige til at spotte andre fugle og dyrs æg og yngel.

Tidlig morgen kommer de diskret og sætter sig i det første grå lys og de spotter alt. Agerhønen som ved solopgang går af reden for lige at nette sig, harekillingen i græsset osv.

Her til morgen var den gal igen, ved solopgang så jeg godt at de to krager havde gang i et eller andet og lidt senere så jeg sætteren( hun haren) forgæves forsøge at jage de to krager på porten.

Glemte det igen og først over middag fik jeg kikket ud igen og så at de var i gang med en harekilling, fandt kameraet frem og selvom billedkvaliteten ikke er den bedste så kan man dog se hvad der var sket.

I løbet af formiddagen havde de to krager fået hakket øjnene ud på harekillingen og så brugt nogle timer på at få den slået ihjel, ingen disnye fortælling her.

Sætteren forsøgte forgæves at beskytte harekillingen både mod kragerne og siden mod musvågen men lige lidt hjalp det.

Musvågen letter med harekillingen, mens sætteren forsøger at redde den døde unge og gråkragerne er arrige over at være blevet snydt Naturblokken 26 april 2020

Men de blev snydt de to, for ind på arenaen kom en musvåge som til stor arrigskab stjal harekillingen lige for næsen af krageparret.

Tilbage lå blot lidt hareuld (forsidebillede) fra et liv der sluttede barsk og råt.

Krager skal der være plads til men alt med måde, den mængde vi ser grundet vores måde at dyrke landskab og rigelige tilgang til føde hele året rundt gør at mange andre arter er trængt i deres yngletid.

Kragen som den opportunist den er gør det der er bedst for den, koncentrere sig om den føde den får mest ud af, og det er i yngletiden andre fugles æg og unger, det kan man ikke bebrejde den.

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*