Fasansuppe

Fasankok

Mange bruger kun brystet af fasanen, det er synd for der sidder faktisk meget godt reelt kød på overlår, som samtidig indeholder smagsholdig fedt mellem musklerne. Bruger du hele lår skal du være opmærksom på, at der sidder rigtig mange benstivere i underlåret, de er ikke særlig rare at bide i så de skal fjernes inden servering. Bedst er således at bruge overlår fri for lårbensknoglen eller bryst af fasan.

Fasanoverlår røget skinke samt grøntsager

Du skal bruge:

  • Overlår eller bryst af fasan ca 1 kg (2 overlår pr person eller 1 brystfilet)
  • 250g røget bacon i tern eller røget skinke/bacon i skiver.
  • 1/4 knoldselleri
  • 2 stk store gulerødder
  • 1-2 stort løg
  • 3 hvidløgsfed
  • 1 porre
  • 10 hele pepperkorn
  • 1 mellemstærk chili
  • 1 tsk gurkemeje (kan undværes)

Du gør sådan:

Start med at stege bacon i en stegegryde ved middelvarme. Tag bacontern op når de er gyldne og har smidt fedtet. Brun nu overlår eller bryststykker af i baconfedtet ( tilsæt evt. lidt smør eller olie hvis det er nødvendigt). Tag de brunede overlår/bryst op. Skru ned for varmen og kom fint snittede grønsager i gryden. Sorter dem i fedtstoffet de må ikke brune( tilsæt evt. lidt neutral olie inden, hvis der mangler fedtstof). Når grønsagerne er blevet klare kommes bacontern og fasan tilbage i gryden, og der tilsættes vand så det dækker. Bring suppen i kog og skum af. Skru ned for varmen og lad suppen simre under låg 1-1 1/2 time. Tilsæt gurkemeje til sidst for at få den smukke gule farve. Smag suppen til med salt (gøres først nu, idet bacon har tilført en del salt under kogning, så pas lidt på med saltningen) og evt. mere chili.

Server suppen med de hele overlår eller itu skårne bryststykker grønsagsindhold samt et godt stykke brød til.

En lys øl eller hvidvin passer fint til.

Retten er rigtig god at lave over bål i en stor bålgryde. Den kan evt. laves i forvejen og så bare varmes op ved bålet, f.eks til frokost i terræn midt under en af efterårets jagter.

Bon appetit

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*