Nattergal

Nattergal har med rette fået sit navn idet den udpræget synger i de mørke timer. Den overvintre i Afrika og ankommer til os omkring d. 10 maj. Nattergalens smukke røst lyder frem til Skt Hans.

Ikke underligt har H.C. Andersen brugt den i et af sine eventyr, hvor Kejseren falder for en kunstig udgave udført i ædle stene og mekanisk optræk,og først sætter pris på den lille fugl med den store stemme, da den kunstige går itu. Stof til eftertanke.

Heldigvis kan vi stadig høre nattergalen i vores smukke land. Du skal lede efter den i moseområder og fugtige krat gerne kystnært. Nogle af de bedste områder Naturblokken kender til er moserne på sydsiden af Møn og Holmegaards Mose. Nogle af disse arealer er statsejede så du må færdes her hele døgnet.

Tag en termokande med kaffe med ud, og er det i den varme tid så anbefales det at beskyttet sig mod myg. Der venter en fin oplevelse når luften står og vibrere når flere nattergale hanner konkurrere.

Du skal være heldig for at se fuglen, der lever ret skjult i krattet. Den er ikke prangende i fjerdragten, blot en skifergrå ryg og bleggrå forside. Stemmen er til gengæld melodisk og kraftfuld og ikke til at at tage fejl af, består af en række strofer som gentages i forskellige kombinationer. Nattergalens stemme hører sammen med de lyse nætter.

Håber vi ses.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*