Fuglekonge

Man hører dem næsten altid før man ser dem, en spæd og spinkel højfrekvent lyd siii siii siii som ofte kommer fra flere steder samtidig. Du kan hører lyden via nedenstående link

Lyd fuglekonge

Fuglekonger færdes ofte i småflokke og undersøger systematisk undersiden af grene og blade for bladlus og små insekter. Fuglekongen holder mest til i nåleskov. Den er Danmarks mindste fugl og er nødt til at være i aktivitet i alle de lyse timer for at kunne samle nok bladlus og insekter til at kunne modstå nattens kulde.

I midten af oktober oplever man den som trækgæst i Østdanmark. Utroligt at den lille fugl kan tage turen over Øresund og Østersøen, den vejer under 7 gram så det er lidt af en præstation at flyve over åbent vand.

Fuglekongen har sit navn grundet den gule stribe hen over issen, et sikkert kendetegn

Fuglekonge i æbletræ Møn oktober 2018 © HHE

Kik efter fuglekongen når du hører den spæde højfrekvente lyd.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*