Toppet lappedykker, Forårsforelskelse

Den toppede lappedykker lever en ret anonym tilværelse i vinterhalvåret, hvor de samles på vinterlokaliteterne på fiskeriterritoriet eller de store søer. Vinterdragten er grå og trist helt uden forårets pragtdragt.

I forårsmånederne finder vi dem i næsten alle søer. Nu er de virkelig en af de fugle som gør opmærksom på sig selv. Parret kurtisere hinanden ved at udføre synkrone bevægelser som danner et hjerte når de går op mod hinanden.

Fuglene er nu i pragtdragt med den flotte rødbrune halskrave, samtidig er de ikke så sky og kurtisering foregår på det åbne vand, så her er virkelig en mulighed for at få nogle gode naturoplevelser helt tæt på.

Du finder den toppede lappedykker over hele landet så det er blot at finde en sø med lidt størrelse så er den der. Husk en god håndkikkert og kaffekanden, der går hurtig et par timer i selskab med toppet lappedykker.

Toppet lappedykker par © HHE

God tur ud i foråret, det er nu det sker

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*