Sporsne

Med nyt snefald er der gode muligheder for at få nogle fine oplevelser og finde ud af hvilke dyr man har på sit terræn. Du kan evt. låne bogen spor i sneen på biblioteket. Herunder de mest almindelig spor du kan løbe på i skov og mark. Du vil ofte af sporene kunne aflæse hvad der er foregået i naturen, små dramaer som hver især fortæller en lille historie og samtidig giver et indblik i hvor dyrene færdes i terrænet.

 

Sporaftryk:

Hare: Spor efter hare er karakteristiske og ikke til at tage fejl af. sporparret består af 2 aftryk fra bagben som er overfor hinanden og to aftryk af forben i forlængelse af hinanden midt for de to bagbensaftryk. Haren her er løbet ned i billedet.

 

Mår: Mårdyrene sætter typisk aftryk to og to tæt ved hverandre

Egern: Egernets aftryk sættes ofte i vifteform og de lange tæer kan erkendes i det aflange sporaftryk.

Rådyr: Rådyr kan afsætte spor på mange måder ofte kan man se alle fire aftryk. I dette spor ses tydelige aftryk striber i snen fra klovene, det skyldes i dette tilfælde at dyret har snabelsko, en lidelse som gør at klovene udvikler sig uhæmmet uden at slides, et sådan dyr har svært ved at klare hårde vintre og burde være fjernet fra bestanden i jagttiden.

Fasan: Spor efter fasan danner et kors hvor bagtåen er væsentlig kortere end de øvrige

Ræv: Spor efter ræv står ofte som en perlekæde i lige forlængelse af hinanden.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*