Læge- Oksetunge

Dansk: Læge-Oksetunge Latin: Anchusa officinalis

Ved første øjekast ligner den måske lidt kulsukker, men blomsterne er mindre og mere mørkeblå og så står den typisk på mager jord i modsætning til kulsukker som foretrækker næringsrige lokaliteter, det er planten læge-oksetunge. Den bliver ikke så stor og voldsom som kulsukker normalt kun omkring 40-60 cm i højden.

Af navnet kan man udlede at den har været brugt som lægeplante, her mod lungesygdomme.

Den tilhører som kulsukker rugbladfamilien.

Ofte ser man den på øerne på de lidt mere magre lokaliteter, roderater, grusgrave langs kysten osv.

Mange af tidligere kendte lægeplanter indeholder også en mængde ikke så gode stoffer eller stoffer som i større mængde er giftige for os, så det anbefales at lade være at eksperimentere med den som lægeplante.

God tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*