April

April den drilske forårsmåned med utallige vejrskift, den ene dag varme og sol som vækker de 3 arter overvintrende dagsommerfugle citronsommerfugl, nældens takvinge og dagpåfugløje af vinterdvalen, næste dag en bidende nordøstenvind med regn iblandet slud.

April er også måned for det store fugletræk. Dag for dag kommer der nye småfugle til på vej mod Skandinaviens ynglepladser. Hver morgen er krattene langs kysten levende af fugle, gransanger, rødkælk og lidt senere på måneden løvsanger, tornsanger, munk mf.

Engang sidst i april lander landsvalen her på den gamle stueantenne, som er beholdt alene af den grund at jeg meget nødig vil undvære den livsbekræftene kvidren af landsvaler sommeren igennem. Der findes ikke et bedre vækkeur end landsvalen ved solopgang, jeg har en lille overdækket mellemgang mellem bygningerne, det virker som et resonanskammer, og lyden kan høres ind i huset selv om vinduerne er lukkede.

Landsvale

I engene er der også liv viben har været her et stykke tid, rødben St. kobbersneppe og klyde er også på plads.

St kobbersneppe

Natuglen har i mange tilfælde allerede fået unger og henter utrættelig smågnavere hjem til de forslugne dunbolde i redekassen eller hulheden i den gamle eg eller stynede pil.

Overalt myldre det frem i skovbunden, anemoner, lærkespore, kodrivere, vorterod osv. Også de spiselige planter dukker op, de første rabarber står med de røde hoveder klar til at sætte bladstængel op. Ramsløg findes i hobetal og går i blomst, og er du heldig kender du måske en hemmelig plet i løvskoven, hvor morklen gror. Alle har mulighed for her tidligt i sæsonen at høste mælkebøtteblade og bruge dem til salat, her er ingen forvekslingsmulighed.

Forårets blomsterpragt, anemoner og lærkespore

Hornfisken ankommer normalt sidst i april og kan fanges af enhver der har lyst, et lille sildestykke på en krog og et flåd foroven, så er der næsten fangstgaranti ved kysten, hvis du opsøger steder med lidt tangbund gerne med lidt strøm, især er vores fjordmundinger eller indsnævringer ved fjordarmene gode fangstpladser. Er du heldig kan du også fange en fin sølvblank havørred.

Havørred tage på fluestangen i april

Det er også nu at forberedelserne af den store køkkenhave skal ske, så sommerens mange måltider kan høstes løbende. Det er så livsgivende at kunne høste fra egen have, velvidende at der ikke er kemi i grønsagerne og man slipper for plastemballagen.

April er tid for at lære fuglestemmerne at kende efterhånden som de falder ind i foråret mangestemmige kor.

Hvis du er lidt usikker på det hele eller blot vil lære mere så book evt Naturblokken til en guidet tur.https://naturblokken.dk/?page_id=5529

Vi har også mulighed for overnatning på vores shelterplads, her er shelter, glampingtelt, vand, multtoilet, bålplads mv.

God april

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*