Stegt hjortelever

Mange rynker på næsen af stegt lever. Det skyldes at mange nok har fået et hårdt tørstegt stykke lever med kraftig jernsmag engang i barndommen.

Steger man lever moderat i tynde skiver så den er rosa indeni så er der tale om en helt anden oplevelse.

Du skal bruge:

  • Lever fra hjortevildt
  • Rug eller hvedemel til at vende leverstykkerne inden stegning
  • Salt og pepper.
  • 2 store løg
  • Smør til stegning

Du gør sådan:

Pil løg og skær dem i skiver så der dannes løgringe. Smelt smør på en stor stegepande og sauter løgringene til de er bløde ( må ikke brunes/steges) Kom de sauterede løgringe i en skål.

Leveren skæres i ca 4mm tynde skiver, vendes i mel tilsat salt og krydderi.

Kom lidt smør i panden og lad det bruse op så det er gyldenbrunt. Læg nu leverskiverne i panden, de skal stege ca 2-3 min på hver side ved middelvarme. Tag leverstykkerne op på et varmt fad. De sourterede løg kommer tilbage i panden, lidt kartoffelvand tilsættes og løg samt pandesovs serveres til, gerne sammen med lidt melede kogte kartofler, samt surt og sødt tilbehør.

Bon Appetit.

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*