Mange rynker på næsen af stegt lever. Det skyldes at mange nok har fået et hårdt tørstegt stykke lever med kraftig jernsmag engang i barndommen.
Steger man lever moderat i tynde skiver så den er rosa indeni så er der tale om en helt anden oplevelse.
Du skal bruge:
- Lever fra hjortevildt
- Rug eller hvedemel til at vende leverstykkerne inden stegning
- Salt og pepper.
- 2 store løg
- Smør til stegning
Du gør sådan:
Pil løg og skær dem i skiver så der dannes løgringe. Smelt smør på en stor stegepande og sauter løgringene til de er bløde ( må ikke brunes/steges) Kom de sauterede løgringe i en skål.
Leveren skæres i ca 4mm tynde skiver, vendes i mel tilsat salt og krydderi.
Kom lidt smør i panden og lad det bruse op så det er gyldenbrunt. Læg nu leverskiverne i panden, de skal stege ca 2-3 min på hver side ved middelvarme. Tag leverstykkerne op på et varmt fad. De sourterede løg kommer tilbage i panden, lidt kartoffelvand tilsættes og løg samt pandesovs serveres til, gerne sammen med lidt melede kogte kartofler, samt surt og sødt tilbehør.
Bon Appetit.
Naturblokken