Sommer

Sommer, lyse nordiske nætter.

Lyse sommernætter

Dage med sol vind og drivende skyer. Sejl fyldt med lun sommervind, rislende lyd af sejlbådens skrog igennem de blågrønne sommerhav akkompagneret til lyden af klirrende hav og splitterner.

Sommersejlads

Den danske sommer og naturen har meget at byde på.

Makrellerne er ankommet til de indre danske farvande

Sommermakrel

Nattergalen synger dag og nat frem til kort efter Skt. Hans, derefter klinger koret af fuglesang hurtigt af.

Fuglene har fået unger og de første mejsetog høres i haven. Stæreungerne har allerede samlet sig og snart findes de i flok i havens sommerkirsebær.

Hun af st. regnspove har efterladt hannen til yngelpleje højt mod nord, Hunnerne bløde sørgmodige fløjt høres nu på heder og engarealer ved vores fjorde. Fuglene ses på sandbankerne.

St Regnspove

For sankeren varsler sommeren gyldne tider med hyldeblomst, kantarel, Karl Johan og champignon alle gør sig godt til til den skalstegte dyrefilet fra sommerbukken. Nyplukkede jordbær med nypresset honning et par mynteblade med fed Jersie fløde gør sig på lune sommeraftener på Naturblokkens shelterplads.

Timer ved bålet en lys sommernat ved kysten, mens havørrederne højlydt plaskende kommer nærmere og nærmere land i jagten på tobis, fuld flex på klingen af en fuldfed sommer havørred i topkondition. Den skal gøre sig godt i kuglegrillen og nydes sammen med de sidste asparges, nyopgravede kartofler, hollandaise og en hvid Bourgogne på Naturblokkens shelterplads.

Lad blot de feriehungrende charterturister stå i en svedende kø i lufthavnen med udsigt til +40 C i skyggen, overfyldte turistdistanationer og all inclusive, Nej tak, jeg foretrækker de lyse sommernætter i Skandinavien.

God ferie og sommer

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

*