16.maj Bukkejagt

For rigtig mange jægere er d.16 maj årets højdepunkt. Jagten på den danske forårsbuk går ind på denne dato.

Buk Møn 8 maj 2022

Mange timer er brugt på at studere bukkene og lære terrænet at kende. Hvor opholder dyrene sig om dagen, hvor er grænserne for de enkelte bukkes territorie, og hvornår og på hvilke enge er dyrene aktive.

Rigtig mange anvender vildtkameraer, de arbejder 24-7 , selv foretrækker jeg ture i terrænet op til bukkejagten, med de oplevelser og viden, der på den måde bygges op hen over foråret.

Buk Nyord 2021

Det er ikke underligt at forårsjagten er populær, men der er også her en slange i paradiset. Oprindelig var forårsjagten ment som en mulighed for selektion af dårlige bukke, og høst af nogle enkelte som havde nået en alder og en hvis volumen både af krop og opsats.

Det foregår da heldigvis stadig på denne måde en del steder, men med jagtlejernes himmelflugt og mængden af riffeljægere, er jagttrykket og afskydningen af bukke i foråret givet for stort, ud fra et forvaltnings synspunkt.

Ung lovende buk Møn 8 maj 2022

Jagt skal foregå etisk som et middel til at holde en bestand sund og livskraftig, give kød på bordet og gode oplevelser.

Ung buk gik sammen med tvillingebror 8 maj 2022
Buk Nyord 2021

Nyd nu dagen og skyd en buk til fryseren, eller hvis du er heldig en buk som du har fulgt nogle år så den har fået lov at give de gode gener videre til de næste generationer.

16 maj 2022

Og husk nu ordentlig kuglefang, det er der ikke på nedenstående to billeder.

Møn 12 maj 2023
Møn 12 maj 2023

Knæk og Bræk

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*