I starten af februar står hasselbuskene med gule nedhængende hanrakler. I mart-april kommer så hunblomsterne, man ser kun det røde støvfang som stikker ud af de buttede blomsterknopper. Det er disse der når de bestøves med pollen senere udvikler sig til hasselnødder. Hanraklerne skifter farve fra gulgrøn til rustrød ved […]
Month: January 2023
St. Skallesluger
Stor Skallesluger er almindelig i vinterhalvåret både på fiskeriterritoriet men også i vores søer og vandløb. Hannen er med sit hvide bryst med et rosa skær, sorte hoved, røde næb og ben en smuk stor fugl, hunnen er mere afdæmpet i farverne varmt brunt hoved og grå ryg. St skallesluger […]
Koldrøget dyrekølle
Har Du blot en stor kuglegrill, er omhyggelig med håndteringen af vildtet og finder en periode med koldt klart vejr så er det ikke så svært at fremstille egne røgvare. Du skal først have en grundlage bestående af 10% saltlage: 10L koldt vand, 1 kg salt, 100g sukker samt krydderier […]
Gråand med kartoffel/selleri-mos og æble/karry sauce
Inspireret af en af mine tidligere kolleger, Tommy Hansen, kommer her en lidt anderledes opskrift på gråand. Gråanden skal været pillet ikke flået, hvilket vil sige at skindet fortsat skal være på. Opskriften herunder er beregnet ud fra 1 vild gråand svarende til 1-2 personer. Du skal bruge: 1 gråand […]
Vildsvin
Vildsvin er en af de arter som høre naturligt hjemme i Danmark. Vildsvinet er imidlertid erklæret uønsket, fordi tilstedeværelsen i teorien vil kunne true eksporten af industrisvin. Vildsvinet er meget tilpasningsdygtigt. Det eneste der rigtig stopper udbredelsen er årlig dybt snelæg og stærk frost med mangel på føde i nåletræsområderne. […]
Rullesteg af vildsvin
Vildsvin på middagsbordet er noget helt andet end tamgris. Kødet er mere mørkt og langt mindre fedt. Vildsvinekød kan anvendes på samme måde som kød fra tamsvin bortset fra flæskesvær, idet vildsvin flås grundet pels og grove børster. Trikiner skal tages alvorligt. Vildsvin kan være bære af trikiner som er […]
Januar
Januar kan både være kold med sne og frost, men oftere og oftere er den mild og våd med sydvestlige vinde. Mange af de fugle som førhen trak sydpå i vinterhalvåret bliver hos os nu. Det kan betale sig, der er rigelig føde på de vintergrønne marker, og der spares […]
Havfasan, Havlit
Havlit er en udpræget havdykand som kan hente føden bestående af små muslinger og snegle helt ned til 60 m dybde. Den er mest udbredt i Østersøen som er vinterkvarter. Den er højarktisk ynglefugl. Havlitten kaldes blandt jægerne for havfasan, grundet hannens lange hale som skyldes forlængelse af de midterste […]