Month: January 2020

Pollensæson

Allerede i februar starter pollensæsonen som kan være en plage for allergikere. Både hassel og rødel står nu med blomsterrakler. Billedet er af hasselens hanrakler som hænger ned far grenene hele vinteren. I marts kommer de små røde hunblomster i bladhjørner. det er disse der bliver til hasselnødder, når de […]

Laksefeber

En stolt far Team Lille My, med Østersølaks på 116 cm og + 17 kg fanget i Påsken 2019 ud for Klintholm, Møn. Fightet af knægten, som ikke kunne løfte fisken. Den kommer han aldrig til at glemme, et stort tillykke fra naturblokken. For mange lystfiskere er laksefiskeri forbundet med […]

Haresteg på gl. dags maner

Mange rynker på næsen af hare som madvildt. Måske skyldes det at folk ikke ved hvordan de skal gøre den i stand og tilberede den. Det er nu meget nemt, haren tages ud umiddelbart after den er nedlagt, lever og lunger kontrolleres for sygdomstegn. Haren kan nu hænge nogle dage […]

Rygfilet af då eller krondyr, Festmad.

Når man forlægger de store hjortearter er der mange muligheder for forskellige udskæringer. Man kan forlægge ryggen hel, hvilket så kræver en meget stor ovn eller grill. Ofte er det også svært at få plads til en hel ryg i fryseren. Selv foretrækker jeg at filettere ryggen, så står man […]

Fasan i karry

Fasanen kommer oprindelig fra Asien, så intet er vel mere passende end at tilberede den i en karryret. Du skal bruge: Overlår eller bryst af fasan, 2 lår eller en brystfilet/person Æblejuice ca 1/2 l 1 bøtte cremefraice 9 eller 18 % Karry og/eller chili efter smag ca 1 spks […]

St. Skallesluger

Stor Skallesluger er almindelig i vinterhalvåret både på fiskeriterritoriet men også i vores søer og vandløb. Hannen er med sit hvide bryst med et rosa skær, sorte hoved, røde næb og ben en smuk stor fugl, hunnen er mere afdæmpet i farverne varmt brunt hoved og grå ryg. St skallesluger […]