Flåning af fasan

Alt vildt som nedlægges bør ydes respekt, og er der tale om vildt egnet som menneskeføde skal det udnyttes som den fine råvare det repræsenterer.

Alt for mange jægere er for dårlige til håndværket efter skuddet. Tag vare om vildtet det er en rigtig fin råvare.

Få det hængt pænt op så det kan køle ned hurtigst mulig. Skudt vildt skal ikke smides i bunden af en firhjulstrækker blandt alt muligt andet skrammel, hunde og jægere.

Tager du vare på vildtet fra det er skudt, så er det langt nemmere at ordne det og få en god kvalitet ud af det når du skal ordne det.

Vildt har godt af at modne, men det er hele tide en afvejning af udendørstemperatur, hvordan vildtet er skudt osv.

Selv foretrækker jeg at ordne fasaner allerede dagen efter at de er skudt, tit fordi jeg står med mere end 10 fugle der skal ordnes på en gang. Nogle fugle skal kasseres hvis de er skudt på klods hold eller hundearbejdet ikke har været ok. Vær kritisk og brug dine sanser, syn, lugt og sund fornuft. Sørg for ordentlig hygiejne under arbejdet.

Herunder en lille video som kort viser hvordan du kan flå og filetere en fasan på få minutter. Gør du det på denne måde så undgår du samtidig at tage fuglen ud.

En lille video om flåning af fasan. Musik Bensound.com

Selv foretrækker Naturblokken at plukke hele fasanen, hvis den kun har fået hagl i hovedet. Skindet på fasaner går let i stykker. Og ja har man mange der skal ordnes samtidig, så er det lettest at flå og filetere dem.

Naturblokken skal foreslå at du som jæger i sæsonen bruger vildt som værtindegave. I stedet for en blomst eller en flaske rødvin så giv et par flåede fasaner eller fasanbryst. Men det skal være grydeklart og gerne med en god opskrift vedlagt.

Naturblokken kommer med opskrifter på fasan i løbet af efteråret følg således Naturblokken hen over efteråret.

Nyd efteråret høst herunder vildt til middagsbordet.

Naturblokken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*