Høst

Overalt kører de i disse dage, det er om at få frø og korn ind mens det er tørt.

En tur med mejetærskeren

Det er nu landmanden skal høste fortjenesten af året arbejde i marken. Vejrligets lunefuldhed fra såtidspunkt til høst kan aflæses direkte i tanken på mejetærskeren.

Det starter typisk midt i juli med høst af frøgræs så kommer vinterbyg og vinterraps efterfulgt af de øvrige kornsorter for at slutte af med majs langt hen på sensommeren.

I løbet af nogle få uger er høsten i hus, hvis vejret arter sig. En omvæltning for alt det vilde. Den ene dag skjul over hovedet, næste dag er alt bart. Ikke underligt at der måske ikke er så stor en vildtbestand som tidligere, hvor markarbejdet tog dage for den enkelte mark. Nu er der tale om få timer så er der høstet, presset halm og sået igen.

Augustmorgen ud for Naturblokkens shelterplads
efter høstmaskinerne har været i gang

Man kan ikke undgå at blive lidt imponeret over de store høstmaskiner som med ekspresfart æder den ene hektar efter den anden.

Høsttiden er nu noget helt specielt med klare tørre dagtimer lyden af høstmaskiner, efterfulgt at den første kølighed og kraftigt dugfald i nattetimerne, lave tågebanker i de tidlige morgentimer i lavningerne.

Svalerne som har fået de første kuld på vingerne, de unge svaler begynder at samle sig mens de gamle måske har endnu et sent kuld på vej.

Haver, levende hegn og lysninger i skoven bugner af bær, og de første svampe som kantarel og Karl Johan dukker op efter regn.

God høst

Naturblokken

Comments are closed.