Gul høsommerfugl

Grundet sommervarme og sydlige vinde har der de sidste uger kunne ses gul høsommerfugl på mange sydøstlige lokaliteter, gerne i lucernemarkerne når disse står i blomst.

Sidste store invasion var i 2019, her fandt invasionen sted sidst i juli og ind i august.

Naturblokken havde ventet, at der med den ekstreme varme og sydøstlige vindretning gennem en lang periode i 2023, ville kunne komme overraskelser i land.

Der begyndte da også dukket meldinger op på nettet om registreringer af høsommerfugl, Knuds Hoved Odde, Gedser Odde, Marienlyst og Møn, sidenhen mere spredt.

Høsommerfugl dækker over flere arter som ligner hinanden. Den mest almindelige er Gul høsommerfugl. Den kan ved første øjekast ligne lidt en kålsommerfugl, men ved nærmere eftersyn ses det, at der er gule eller orange farver, undervinge med øjeplet, og markante mørke forvingespidser på oversiden, de sidste ses kun i flugt.

Gul Høsommerfugl

Du ser næsten aldrig høsommerfuglene med udslåede vinger undtagen når de flyver, her kendes de på den gule farve og de mørke forvingespidser.

Et godt sted at se efter høsommerfugle er lokaliteter med lucerne eller kløver. De kystnære østlige lokaliteter er bedst, men holder vejret kan det meget vel tænkes at langt flere får glæde af de smukke høsommerfugle langt inde i landet.

Nu kender du høsommerfuglen hvis du møder den på din vej.

God tur

Naturblokken.

Comments are closed.