Rødlig perlemorsommerfugl

Rødlig perlemorsommerfugl er en af forårsarterne med flyvetid i sidste halvdel af maj. Tidligere var den ret almindelig men er idag på vej ud af den danske fauna, findes kun på nogle få private skovdistrikter. Øget tilgroning, tilplantning og overgang til mere naturnær skovdrift presser mange af dagsommerfuglene tilknyttet de gamle kulturenge i skovene.

Når de endelig sidder stille er det tit i helt lav vegetation.Rød Perlemorsommerfugl

En tur til en af de sidste lokaliter i 2023 gav heldigvis omkring 20 individer flyvende lavt omkring benene på mig og et par andre nørder i samme ærinde. Det var en virkelig god oplevelse at gense de smukke sommerfugle som tidligere var ret udbredte i de østlige skovegne, flagrende rundt en varm forsommerdag sidst i maj.

Rød Perlemorsommerfugl

God tur

Naturblokken

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*