Month: December 2018

Hare

Haren hører til vores mest almindelige større pattedyr, men de fleste ser den kun i bilens lys når det er mørkt, eller som en flad plet på landevejen når den er kørt ihjel. Tidligere var haren langt talrigere end i dag. Tilbagegangen skal ses i sammenhæng med at landbruget har […]

Salat med gåsebryst

Naturblokken bringer her en lidt anderledes ret med grågås eller andebryst, den er let og hurtig og smager fantastisk. Opskrift beregnet til 3-4 personer. Du skal bruge: 1 brystfilet af gås ( andebryster kan også anvendes) 1 spks Honning (Dansk) Frisk grønkål 3-4 grene 1/2 Fennikel 2 appelsiner 15 Tørrede […]

Gråand

Gråanden er vores almindeligste svømmeand. Gråanden er stamfar til vores tamme ænder. De vilde gråænder som kommer ned nordfra er væsentlig mindre end de fleste af de danske gråænder som er opblandet med opdrættede gråænder gennem generationer. Det har påvirket størrelsen væsentlig. På intet andet tidspunkt af året end november- […]

Gråand med kartoffel/selleri-mos og æble/karry sauce

Inspireret af en af mine tidligere kolleger, Tommy Hansen, kommer her en lidt anderledes opskrift på gråand. Gråanden skal været pillet ikke flået, hvilket vil sige at skindet fortsat skal være på. Opskriften herunder er beregnet ud fra 1 vild gråand svarende til 1-2 personer. Du skal bruge: 1 gråand […]

De gratis glæder shelterpladser og bålsteder

Rundt omkring i hele landet har bla. Naturstyrelsen etableret shelterpladser og bålsteder enten til fri benyttelse eller bookning. Disse pladser ligger ofte ganske smukt placeret i landskabet og er oplagte at bruge til overnatning eller blot nogle timer i det fri uden al den elektronik, lys og støj som vi […]